27 Ocak 2014 Pazartesi

Gizli Köyler

Önceki yazımda Shinobi köyleri olduğundan ve Konohanınköylerden biri olduğunu söylemiştim. Şimdi seride rastladığımız köylere bakalım.

  • Konohagakure-Gizli Yaprak Köyü                           Serinin odak noktası olan köydür. Kurucusu Shodaime Hokage ve Nidaime Hokagedir. Hashirama ve Tobirama Senju kardeşler. Beş ulus içinde en büyüğüdür. Seride şuan Hokage olarak Senju Tsunade vardır. Beşinci hokagedir.
  • Kirigakure-Gizli Sis Köyü                                               İsminin hakkını veren sisler içinde bir köydür. Kurucusu Shodaime Mizukagedir. Hakkında hiç bilgimiz yok. Suların içinde bir adadadır. O yüzden pek savaşlara katılmaz. Seride şuan Mizukage olarak, Mei Terumi vardır. Beşinci mizukagedir. Seride ilk Kirigakureli ninja Zabuza Momochi idi.


  • Sunagakure-Gizli Kum Köyü                                  Çöl gibi bol kumları olan bir köydür. Kurucusu Shodaime Kazekagedir. Hakkında hiç bilgimiz yok. Seride Kazekage olarak Naruto gibi kuyruklu bir canavar taşıyan-Akatsuki ele geçirdi- Gaara Kazekagedir. Seride ilk Sunagakureli ninja Gaara idi.


  •  Kumogakure-Gizli Bulut Köyü                                         Bulutlu bir köydür. Kurucusu Shodaime Raikagedir. Hakkında hiç bilgimiz yok. Kumogakure de Narutonun eğitmeni olacak Hachibinin Jinchuurikisi bulunmaktadır ki, seride ilk onu görüyoruz.İnsanlarının çoğu yanık tenlidir. Raikagesi, A dır. 


  • Iwagakure-Gizli Taş Köyü                                 Hakkında çok bilgimiz yoktur. Fakat görünen o ki yaşayan kageler arasındaki en güçlü kage Onoki bu köyün kagesidir. Liderine Tsuchikage denir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder